www.radiestezija.com.hr

Home

Radiestezija
O obliku i materijalu viska
Utvrđivanje štetnih zračenja
Radiestezija bez pribora

Knjige
Knjige o radiesteziji

Kombucha
Recept
Tretman nagluhosti
Tretman kože

 

Tretman nagluhosti kombuchom

(Branimir Galeković, dipl. ing.)

 Osim što se kombucha koristi kao napitak, manje je poznato da se također koristi i za vanjsku primjenu aplicirana na kožu. Međutim gotovo uopće nije poznato da se kombucha napitak može koristiti u određenom slučaju i za probleme nagluhosti. Slijedeći prikaz o tome nastao je na temelju iskustava učesnika na kombucha forumu.

Kao što izvještava jedna od učesnica na kombucha forumu:

Prošli mjesec sam pokušala nešto što nisam nikada prije. Napravila sam kombucha napitak i manju količinu stavila u bočicu za kapi i iskoristila ju kao kapi za uho.

To sam koristila danonoćno 2-3 dana i čistila svoje uši tokom dana s u kombuchu namočenim štapićem za uši. Mislila sam da sam luda ali.... uradila sam to. Imala sam godinama velike slušne probleme, liječnici su se prestali s tim baviti i željeli su mi dati slušno pomagalo... moj suprug/djeca/prijatelji svi su bili vrlo frustrirani time što nisam dobro čula... stavljajući TV na preglasno... čuvši riječi koje oni nisu rekli jer je moje slušanje bilo zbrljano. Suprug mi je stalno govorio da pristanem na pomagalo! No sada mogu čuti! Nešto stvarno začuđujuće! Sada čujem bolje nego moj suprug! Imam samo 43 godine. Koristila sam kombuchu za čišćenje i kao napitak, za povrede, madeže ... za tako mnogo drugih stvari i ohrabrila sam se da uzmem kapi! Tako sam sretna! Kad gutam još uvijek mogu čuti neke pucketajuće zvukove, ali mogu čuti. Puno lakše mogu prolaziti kroz život. Sada mi djeca ne moraju govoriti kad zvoni moj telefon ili kad netko viče moje ime... i nisam frustrirana i ne moram svakome s kim sam u kontaktu govoriti „ne čujem dobro“... moje uši se ne naprežu da čuju. Aleluja!

Tjedan dana o tome nisam nikome govorila, i mislila sam da čujem bolje, ali sam pomislila da to vjerojatno neće potrajati. Sada ipak mogu stavljati kapi svaki dugi tjedan ili jednom tjedno, jer ne želim izgubiti slušnost i da se vratim natrag. Znam da moje loše uho ima mali kanal i kad su me provjeravali liječnici oni nikad nisu rekli da imam smolu u uhu ili prekomjernu smolu u uhu... ali ja sam koristila sredstva za smolu i to nikad nije imalo djelovanje kao kombucha. Ako je to uopće djelovalo, to je bilo za jedan dan i ne na razini jednog dana kombuche u mojim ušima!

Koristi se nerazrijeđeni normalni kombucha napitak od crnog ili zelenog čaja odnosno mješavine obih. Ne koristi sa sasvim svježi napitak. Samo treba kontrolirati da nema gljivica koje vise u kapaljki/bočici. Bočicu samo lagano zatvoriti da se omogući izlazak stvorenog CO2.


Alternativno

Može se koristiti nešto gotovog kombucha octa (kombucha ostavljena u postupku do visokog stupnja kiselosti), blago razrijeđenog u kapaljki što bi moglo imati isti učinak.

Predmnijeva se da zbog djelovanja kombuche vjerojatno dolazi do napinjanja bubnjića i poticanja porasta malenih senzornih dlačica u uhu.

 

bgalekovic@xnet.hr